Bagaimana RL Ultra™ Dibangunkan Untuk Menangani Masalah Bau

Updated: Oct 6, 2020

RL Ultra™ merupakan pasir kucing keluaran RL yang terbaru dipasarkan pada awal July 2020. Berada di line up white series, RL Ultra™ menawarkan selling price yang ekonomi. Ia dibangunkan secara terperinci dengan spesifikasi penyerapan bau yang lebih optimum. Activated carbon yang dipilih semasa proses penginfusan adalah terdiri daripada green source of carbon iaitu daripada coconut shell yang bergred tinggi. Ia memberi lebih manfaat berbanding sumber arang dan kayu dari segi pengawalan debu dan pengurangan carbon waste yang terhasil.


Beberapa ujikaji telah dijalankan sebelum menetapkan density carbon yang terbaik untuk RL Ultra™. Ini kerana setiap bentonite mempunyai tahap penyerapan yang berbeza terhadap carbon infusion. Bentonite yang dipilih dalam penghasilan RL Ultra™ mempunyai kadar penyerapan yang optimum dan carbon density yang lebih tinggi berbanding RL Multicat™.

Penghasilan RL Ultra™ pada parameter odour control memberi satu kelebihan dan pengalaman baru buat cat parents. Bukan itu sahaja, RL Ultra™ juga memberi maximum score di parameter dust control. Ia melalui satu prosedur baru selepas proses dust removal dilakukan. Ia dinamakan Dust Treatment Process.


Teknik dust treatment masih belum diguna pakai di dalam industri cat litter. RL adalah yang pertama membawa prosedur ini ke dalam industri. Dengan penambahan teknik baru ini, ia mampu menghalang granul pasir RL Ultra™ menghasilkan debu semasa bergeseran antara satu sama lain.


Apa kata cat parents yang sudah menggunakan RL Ultra™?


#pasirkucingterbaik

#reallabsmalaysia

#reallitter

281 views0 comments